Mijn Winkelmandje

Geen producten in de winkelwagen.

CBN-druppels en de terminale patiënt

CategoriesUit het leven gegrepen

Een verhaal dat zoveel mooier had kunnen zijn…

Mijn ouders waren elkaars tegenpolen. Mijn moeder was supersportief, vegetariër (nou ja: ze eet wel vis), Zonnatura, maximaal 2 glazen wijn per maand, niet roker. Mijn vader daarentegen deed zo’n beetje alles wat God in de bijbel verboden heeft. Grote lappen vlees, onderweg broodjes bal met veel mayo bij de benzinepomp, roken als een ketter, zuipen als een tempelier en de enige beweging die hij kreeg, was van de bank naar de koelkast. Geen wonder dat ze scheidden toen ik nog een jong kind was. Toch kregen ze allebei kanker.

Mijn moeder werd getroffen door darmkanker. Ze was er gelukkig “op tijd” bij, waardoor ze er na het verwijderen van het aangedane stuk darm en een chemokuur weer volledig bovenop kwam. Ze is nu al 10 jaar kankervrij en is als de dood voor corona, maar dat is een ander verhaal.

Mijn vader werd getroffen door longkanker. Dat kan ook niet missen als je vanaf je 14e dagelijks een pakje (!) zware shag rookt. Bij het maken van de foto’s ontdekten ze en passant ook nog een aneurysma in zijn buikholte. Aangezien dat ding op knappen stond, stond het plaatsen van een stent hoger op de prioriteitenlijst dan het verwijderen van een halve long. Het bizarre van het verhaal is, dat hij razendsnel revalideerde van beide ingrepen: in beide gevallen zat hij binnen een week weer aan de borrel en aan de shag!

Zo geel als een Minion

Die borrel deed hem uiteindelijk de das om. Zo lang ik hem ken, dronk hij ’s avonds een halve fles whisky, dook hij om 1 uur ’s nachts stomdronken zijn bed in, om de volgende ochtend – zonder wekker – rond half acht wakker te worden. Dat ritueel herhaalde zich elke dag. Tot hij opeens op een Minion leek. Zo geel als een kanarie: leverkanker. Inoperabel.
Inmiddels had ik ontdekt dat CBN-olie hem zou kunnen helpen. Ik had echt niet de illusie dat hij zou genezen, maar het mannetje was strontberoerd. Hij sliep slecht en hij at slecht. Alles ging slecht. Omdat CBN-olie op natuurlijke wijze kan bijdragen aan het op gang brengen van eetlust, pijnstillend werkt en ook kan bijdragen aan een goede nachtrust, besloot ik CBN-olie voor hem te kopen.

Zo geel als een Minion

Mijnheer wil niet

Dat leverde meteen een probleem op. De generatie van mijn ouders – geboren in de oorlogsjaren – is, was en blijft wars van drugs. Inclusief alles dat daar op lijkt. Heel bijzonder dat mensen als mijn vader geen enkel probleem zien in het dagelijks roken van 50 zware shagjes of het nuttigen van een halve liter sterke drank, maar een onschuldig iets als CBN-olie doodeng vinden. Aan zijn bed vanzelfsprekend wél een hele batterij aan medicijnen (drugs genoemd in het Engels). Dat gebruikte hij dan ook als excuus: “Ik heb het gevraagd aan de huisarts. Zij zei dat CBN-olie absoluut niet kon in combinatie met mijn medicijnen”.

Ik heb dit natuurlijk direct geverifieerd met zijn huisarts. Zij antwoordde heel nuchter: “Hij heeft dit nooit gevraagd. Ik heb er wel goede verhalen over gehoord, maar ik mag er officieel niets over zeggen. Maar gezien zijn terminale status zou ik zeggen: ‘baat het niet, dan schaadt het niet’”.

Ik confronteerde hem hiermee. Maar wederom dook hij weg in excuses. De angst voor drugs is bij onze huidige zeventigers zó groot, dat er voor mij niets anders op zat dan de druppels stiekem mengen met zijn drinkvoeding. Helaas mocht het niet baten. Ik kon immers niet de hele dag aan zijn bed zitten om hem te voorzien van Nutridrink, als de man zelf gewoon niet wil. Uiteindelijk ebde alle energie uit zijn lichaam en vond hij zijn rust.

Pijnlijke aftakeling

Het is heel pijnlijk om iemand te zien aftakelen, wetende dat er wellicht een menswaardige oplossing is. Als hij die CBN-druppels had genomen, had hij zeer waarschijnlijk méér (of in zijn geval: wél) gegeten. De pijnstillende werking van CBN-olie had hem wellicht beter kunnen doen ontspannen en slapen. Minder pijn, méér rust en méér energie. Het hadden menswaardiger laatste dagen kunnen zijn met betere gesprekken. Maar helaas, het zat er echt niet in.

Daarom pleit ik voor een heropvoeding van onze ouders. Ik ben daar ook mee bezig met mijn moeder. Ik laat haar zien hoe onschuldig wiet is. Ik vertel hoeveel producten er inmiddels te koop zijn bij de drogist, zélfs bij haar gezondheidswinkel. Dat full-spectrum CBN-olie het beste product op de markt is. Dat je niet stoned wordt van CBN-olie. Dat CBN-druppels mogelijk een heilzame werking hebben en kunnen helpen bij het opwekken van eetlust. Dat het pijnstillend kan werken, dat het helpt ontspannen. En vooral dat het niet verslavend is. Ik hoop dat ik tot haar doordring. Zodat ik haar – mocht het onverhoopt zo ver zijn – in elk geval een menswaardiger einde kan bezorgen.


Koop hier CBN-olie

Heb je een vraag?
Vragen per e-mail
Vertegenwoordiger worden?
Bereikbaarheid:

maandag – zaterdag 10 – 22 uur